CIENCIA NA BIBLIO... "AZUCRE?"
Esta semana foi o alumnado de 4º EP o que se converteu en equipo científico para experimentar a combinación ÁCIDO + SAL.
Pero nesta ocasión, o medio ácido
non foi vinagre senón REFRESCO DE COLA, que como puideron comprobar, está
realizado con auga carbonatada, é dicir, con auga máis ácido carbónico.
A maiores da auga carbonatada, no
seu etiquetado puideron ler a presenza de AZUCRE e a cantidade do mesmo cada
100ml, así que soamente fixeron falta as matemáticas para saber o existente
nunha botella de 500ml. Cantidade que representaron a través de terróns de
azucre branco (5g cada un) e que resultou de asombro para todos e todas. O
mesmo fixeron con outros produtos da industria alimentaria, como galletas, bolería
industrial ou chocolate branco.
E por que non é bo o azucre?
Polo seu alto índice glucémico, é
dicir, pola velocidade coa que fai aumentar os niveis de glucosa en sangue.
A OMS (Organización Mundial da
Saúde), recomenda non superar os 25g de azucre por día, no caso dos adultos, e
18g no caso da poboación infantil (0 azucre ata os 2 anos de idade), así que
cal é o seu equivalente en terróns de azucre para nenos e nenas? Exacto!! Pouco
máis de 3!!
Foi tan visual, que algún xa
empezaron a facer cálculos dos seus almorzos, merendas…
Pero tamén coñeceron as ALTERNATIVAS máis saudalbles (polo seu baixo íncide glucémio) e agora só teñen
que animarse a probar!!
q ben o pasan aprendendo Caty.me encanta a maneira q tes de q aprendan.un bico
ResponderEliminar